Importanta interfonului pentru bebelusi

Luand in considerare ca in primii ani de viata ai bebelusului acesta nu va putea sa iti explice in mod clar care sunt nemultumirile sale, atragandu-ti atentia doar prin plans si gangureli, este important sa fii mereu in alerta. Problema majora a parintilor in aceasta perioada este supravegherea continua a micutului, ceea ce le limiteaza activitatile zilnice.

Chiar daca bebelusul este asezat in patut, este indicat sa se bucure de atentia permanenta a parintilor deoarece o fractiune de secunda deseori este decisiva. Din pacate, in ultimii ani s-au inregistrat multe cazuri de SMSS (Sindromul Mortii Subite la Sugari). Pentru a evita astfel de situatii nefericite, specialistii au conceput interfoanele de bebelusi.

Trebuie sa stii ca pe piata exista o serie de modele de sisteme de monitorizare, fiecare avand caracteristicile sale. Acestea sunt asezate langa patut cu scopul de a le permite parintilor sa isi continue activitatile in casa, supravegandu-l in acelasi timp si pe cel mic.

 interfon bebe

Tipuri de interfon pentru copii:

 

  • Interfon audio

Acest tip de interfon iti ofera posibilitatea sa il auzi pe copilas, chiar daca nu te afli in camera sa. Functionand pe baza de sunete, acest interfon este un real ajutor in cazul in care trebuie sa iti desfasori activitatile zilnice prin casa, avand grija in acelasi timp si de cel mic. Asadar, daca il vei auzi pe bebelus plangand, vei putea sa te opresti din activitatea desfasurata si sa verifici ca este bine.

 

  • Video-interfon

Acest interfon functioneaza sub forma unei camere de supraveghere, care iti ofera posibilitatea sa il vizualizezi pe cel mic chiar daca te afli intr-o alta incapere. Unele video-interfoane sunt dotate si cu o functie de noapte care iti permite sa il supraveghezi pe bebelus cum doarme linistit.

 

  • Interfon audio-video

Cu ajutorul acestui interfon vei avea posibilitatea de a-l auzi si vedea pe cel mic in acelasi timp. De asemenea, unele modele dispun de functia bidirectionala care iti permite sa ii vorbesti copilasului, acesta linistindu-se la auzul vocii tale, chiar daca nu va aflati in aceeasi incapere. Interfonul audio-video este considerat o investitie buna deoarece il vei putea utiliza si cand micutul va mai creste si va incepe sa vorbeasca.

Studiile psihologice au observat ca majoritatea mamicilor se confrunta cu depresia postnatala si din cauza lipsei activitatilor zilnice cu care sunt obisnuite. Un astfel de interfon te poate ajuta sa iti mai distragi atentia sau sa te relaxezi, asigurandu-te mereu ca bebelusul este teafar.

 

 

Interfoanele afecteaza sanatatea copilului?

 

Una dintre principalele probleme care se discuta in cadrul sedintelor Uniunii Europene privind produsele pentru copii este modul in care acestea actioneaza asupra celor mici. Din pacate, cercetarile au demonstrat faptul ca unii copilasi se confrunta cu probleme de sanatate din cauza unei expuneri exagerate la radiatii determinate de aparate precum telefon mobil, wifi, etc. Pe baza acestor studii, specialistii au analizat cu atentie interfoanele, care de regula sunt pozitionate langa patutul celui mic. Trebuie sa stii ca interfoanele functioneaza pe baza de sunete si nu afecteaza sanatatea bebelusilor, motiv pentru care sunt recomandate.

Interfonul este un rezultat al evolutiei tehnologiei, extrem de util pentru parintii care doresc sa isi continue activitatile zilnice din casa, supravegandu-l mereu pe copilas. In aceasta perioada este foarte important sa fii mereu in alerta si sa reactionezi din timp la mesajele transmise de catre bebelus si de aceea consideram ca un interfon este un ajutor binevenit.

 

Recomandarea noastra:

In magazinul online Bebebliss.ro vei gasi o gama variata de interfoane pentru bebelusi (interfoane audio, interfoane video-audio, interfoane video), la preturi pentru toate buzunarele.

Tu ce tip de interfon preferi?
patutbebe


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>