De ce sa alegi un patut din lemn?

Acum ca mica ta minune urmeaza sa vina pe lume, vei incepe sa sa te interesezi cu privire la articolele pentru copii si sa incerci sa ii oferi cele mai bune produse. Unul dintre primele achizitii pentru copilas il reprezeinta patutul, care trebuie sa indeplineasca toate conditiile necesare de siguranta si confort.

In cazul in care ai dori sa cumperi un patut de bebe din lemn dar nu esti inca hotarat/a, noi iti vom prezenta care sunt avantajele acestui tip de patut si de ce este preferat de un numar ridicat de parinti. In primul rand trebuie sa mentionam faptul ca exista pe piata o serie de modele, fiecare avand proprile sale caracteristici si din aceasta cauza te sfatuim sa acorzi o atentie deosebita fiecarui model in parte pentru a face cea mai buna alegere.

patut lemn bebe

Avantajele patutului din lemn

1. Stabilitate

Prima si cea mai importanta caracteristica a patutului din lemn este reprezentata de stabilitatea acestuia. Luand in considerare materialul din care este fabricat, acest tip de patut este masiv si nu permite rasturnarea copilului, chiar daca acesta a invatat deja sa se ridice in picioare. Odata ce micutul invata sa se ridice singur in piciorute, el va avea teninta de a se arunca pa salteluta si de a se spijini de marginile patutului.  Aceasta este una dintre principalele griji ale parintilor cu privire la copilas si de aceea mamicile mai grijulii prefera sa opteze pentru un patut din lemn.

2. Durabilitate

De regula, patuturile din lemn sunt mai durabile decat celelalte patuturi tocmai datorita faptului ca sunt fabricate din lemn masiv, care rezista de-a lungul anilor. Trebuie sa stii ca in functie de producator, patuturile pot fi fabricate din diferite tipuri de lemn: stejar, fag, frasin, artar etc.

3. Nu dauneaza sanatatii copilului

O problema din ce in ce mai discutata de Uniunea Europeana privind articolele pentru copii este modul in care actioneaza materialul din care sunt fabricate produsele asupra copiilor. Din aceasta cauza, multi parinti prefera sa apeleze la un patut din lemn care nu contine BPA sau alte substante  chimice care sa actioneze in mod negativ asupra sanatatii bebelusului.

4. Design clasic

O ultima caracterstica a acestui tip de patut pentru copii il reprezinta designul. Confectionat din lemn, acest patut este mai usor de asortat cu diverse tipuri de mobila, fiind produs pe mai multe culori. Pe piata vei putea gasi o serie de modele de patuturi in diverse nuante de maro, crem sau chiar culori specifice sexului copilului : roz, mov, albastru, verde etc.

patut lemn bebelus
Asadar, precum ai putut observa, patutul de lemn este o alegere perfecta in cazul in care pentru tine o caracteristica importanta este reprezentata de durabilitate si stabilitate. Primele patuturi au fost fabricate din lemn si aceasta modalitate de fabricare a continuat sa fie adaptata cerintelor pietei. Asadar, acum vei putea gasi pe piata patuturi din lemn cu sertar, transformabile sau care includ masa de infasat pentru bebelusi.

Recomandarile noastre

Klups – Patut lemn Karolina II Bebebliss.ro

Pret: 197,00 RON

Patut cu sertar si leganare color Clasic Confort Bebebliss.ro

Pret: 309,00 RON

Klups – Patut Safari Bebebliss.ro

Pret: 315,00 RON
patutbebe


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>