Cum alegem culorile din camera bebelusului?

Te-ai gandit vreodata ca dispozitia si comportamentul bebelusului ar putea fi influentate de culoarea predominanta din camera acestuia? Ei bine, o serie de cercetari s-au desfasurat asupra acestui aspect, motiv pentru care ne-am gandit sa iti prezentam care sunt concluziile studiilor si care sunt recomandarile specialistilor in acest sens.

 

Cum alegem culorile din camera bebelusului?

sursa poza

 

 

Semnificatia culorilor:

 

 

Verde

Una dintre cele mai indicate culori pentru camera bebelusului este verdele deschis deoarece cercetarile au observat ca induce o stare de relaxare. De asemenea, se considera ca aceasta culoare faciliteaza deconectarea nervoasa, fiind foarte potrivita pentru zugravirea peretilor camerei copilului.

Albastru

O culoare linistitoare, albastrul, poate fi utilizat pentru zugravirea peretilor. Totusi, trebuie sa mentionam ca in acest caz ne referim la albastru deschis si nu la cel inchis. Aceasta culoare induce o stare de calm, liniste interioara si concentrare. Din aceasta cauza poti opta pentru albastru in camera bebelusului.

Rosu

Studiile afirma ca rosu poate mari presiunea sangelui si ritmul respiratiei, fiind o culoare provocatoare si stimulatoare. De asemenea, unii cercetatori considera ca rosu poate agita copilului si poate sa ii transmita o stare de nervozitate, ceea ce il afecteaza din punct de vedere comportamental. Asadar, este indicat sa eviti ca aceasta culoare sa apara prea frecvent in dormitorul bebelusului.

Galben

O alta culoare calda, dar mai placuta si linistitoare este galbenul pal. De regula, aceasta culoare determina o senzatie de caldura si de intimitate. De asemenea, unele studii considera ca galbenul are rolul de a spori concentrarea atentiei si de a creste capacitatea de mobilizare.

Portocaliul

Mai activa decat culoarea galben, portocaliul determina o stare de optimism, bunastare si veselie. Totusi, trebuie sa specificam ca ne referim la culoarea portocaliu deschis, care mareste camera si ofera copilului un sentiment de intimitate, caldura si armonie.

Alb

Una dintre cele mai utilizate culori pentru zugravirea peretilor este albul. Fiind defapt o nonculoare, albul sugereaza puritate si calm. Acesta are rolul de a facilita concentrarea si perceptia vizuala. De asemenea, unii considera ca are rolul de a stimula memoria si de a determina o deconectare nervoasa. Asadar, daca nu te poti hotari asupra unei anumite culori pentru camera copilului, albul mereu va fi o alegere potrivita din punctul de vedere a impactului vizual.

 

Acestea sunt principalele culori utilizate pentru decorarea camerei bebelusului. Noi te sfatuim sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect si sa te asiguri ca mica ta minune nu va fi influentata in mod negativ de culoarea aleasa pentru peretii dormitorului. In primii ani de viata copilul va avea nevoie de o stimulare pozitiva si de o atmosfera linistita, relaxanta si armonioasa pentru o dezvoltare psihica si emotionala corespunzatoare.

 

Tu in ce culoare ai hotarat sa zugravesti camera bebelusului?
patutbebe


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>